Mer kvar efter skatt med jobb eller pension

Inlagt av orwin tis, 2018-08-28 - 23:16
Pengar

Den 9 september går Sverige till val. Vi gör det i ett läge där den svenska ekonomin är stark. Men där konjunkturnedgången knackar på dörren och det finns en rad stora problem som växer i stället för att minska. Vi gör det i ett läge där det för vissa lönar sig sämre att ställa klockan och gå till ett jobb än att fortsätta leva på bidrag.

Det kan vi moderater aldrig acceptera. Vi är övertygade om att det bara är genom att fler arbetar som Sverige kan klara integrationen och byggas starkt. Fler som jobbar – mer till välfärden. Moderaterna sätter jobb och välfärd före bidrag. Det innebär bland annat att vi gör det mer lönsamt att arbeta för 144 100 personer i Södermanland.

Moderaterna vill införa ett bidragstak som innebär något så självklart som att det inte ska gå att stapla bidrag så att summan blir högre än lönen från ett arbete. Det ska alltid finnas drivkrafter att jobba.

Därför sänker vi också skatten på arbete, med inriktning på de lägsta inkomsterna – vi vet av erfarenhet att det leder till att fler jobbar. Det är alltså rätt för att det leder till fler jobb, men det är också rättvist för att flit ska löna sig. En busschaufför och en undersköterska med två barn i Södermanlands län får behålla 700 kronor mer per månad med Moderaternas politik.

Det ska också löna sig att ha jobbat. Vi sänker skatten för dem som har arbetat och byggt Sverige starkt – landets pensionärer. Vår skattesänkning är större än Socialdemokraternas och gäller alla äldre, även dem som får mindre än 17 000 kronor i pension. Det ger en skattesänkning på 200-300 kronor i månaden för den som har en månatlig pension på mellan 13 000-17 000 kronor. I Södermanland får 65 756 pensionärer sänkt skatt med vår politik.

Valet om en dryg månad kommer att stå mellan dem som tar tag i problemen och dem som nöjer sig med att prata om utmaningarna. Mellan krav och kravlöshet i integrationen. Och mellan dem som är fast övertygade om att det är arbete och flit som bygger Sverige starkt och dem som i stället kompenserar för sin misslyckade politik med höjda skatter.

Sverige och Södermanland behöver en rivstart, med reformer, efter valet den 9 september. Moderaterna är redo.

Erik Bengtzboe
Riksdagsledamot och förbundsordförande Nya Moderaterna Södermanland
 

Artikeltyp