Valfrihet inom äldreomsorgen

Nej till straffavgifter, ja till livskvalitet

Inlagt av orwin ons, 2020-03-11 - 12:12

Bråttom är det! Moderaterna ser det ekonomiska underskottet i den kommunalt bedrivna hemtjänsten som ett stort bekymmer som behöver åtgärdas. Men inte hur som helst, och framförallt inte på den enskilda individens bekostnad, såsom nu S, C och MP har beslutat.

Den 11 februari 2020 klubbade S, C och MP, med stöd av V, att redan den 1 mars 2020 ska det införas en straffavgift för de som inte har avsagt sig sin hemtjänst minst två vardagar innan tjänsten ska utföras. Två vardagar är i sig en väldigt lång tid.

Valfriheten inom hemtjänsten gör Nyköping bättre

Inlagt av orwin fre, 2018-02-09 - 00:46

Svar till Jim Merkell, SN 1/2.

Att våra äldre ska få välja vem som ska hjälpa dem i vardagen är självklart och viktigt för oss moderater. Därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för hemtjänst i Nyköping. Att de företag som tillsammans med kommunen ­erbjuder hemtjänst ska ha sjysta förutsättningar är en nödvändig utgångspunkt för att våra äldre ska ha alternativ att välja ­mellan.

132 miljoner bevis för att Veronica Andersson (S) har fel

Inlagt av orwin ons, 2017-06-21 - 22:10

”I Södermanlands Nyheter den 20 maj kunde man läsa en artikel om hur privata aktörer inom hemtjänst anser att de får för dåliga förutsättningar att bedriva verksamhet och att de känner sig missgynnade av kommunen. Låt oss bringa klarhet.” Så skriver Veronica Andersson (S) i ett inlägg utifrån i SN den 2 juni 2017. Vad som hon därefter anför är ägnat att bringa allt annat än klarhet åt ämnet.

Tid för omvärdering?

Inlagt av orwin tors, 2015-04-02 - 22:04

Alla de som tror att skola, vård och omsorg i offentlig regi är bättre än privata alternativ kan möjligen ha fått sig en liten tankeställare på senare tid. Stora underskott, bristande personalpolitik och underbemanning i offentligt drivna verksamheter har varit ett återkommande tema här i SN.