Välfärd

Vi skrotar friåret och förstärker välfärden

Inlagt av orwin ons, 2020-02-12 - 14:11

Du ska få den sjukvård du har rätt till i tid. Och lärarna till dina barn ska få fler kollegor. Moderaterna har samlat oppositionen och har presenterat ett räddningspaket för välfärden.

Stefan Löfven lovade lägst arbetslöshet i EU år 2020. Istället fick vi lägst tillväxt i hela EU. Det får konsekvenser. Att Sveriges kommuner nu pressas av minskade skatteintäkter och ökade kostnader är en direkt följd av regeringens misslyckade jobbpolitik.

Ett orimligt resultat för Nyköping – vi kan bättre!

Inlagt av or987bwin tis, 2019-09-24 - 15:21

Nyköpings kommun tappar för sjätte året i rad i svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet och den här gången är det ett rejält ras. Plats 191 betyder 38 steg bakåt jämfört med förra gången och Nyköping är nu näst sämst i Södermanland. Ett helt orimligt resultat sett till Nyköpings geografiska läge och goda infrastrukturella förutsättningar.

Det är fortsatt myndighetsutövningen, dvs hur kommunen tillämpar lagar och regler när det gäller service till företagen, som drar ned betyget för Nyköping i Svenskt Näringslivs ranking.

Lön för mödan ska gälla alla som jobbar

Inlagt av orwin mån, 2017-05-15 - 23:49

Moderaterna tycker att det är självklart att så länge man gör ett bra jobb ska man få lön för mödan. Det ska löna sig att jobba, och därmed bidra till vår gemensamma välfärd, och det ska gälla alla. Enligt samma logik som att en duktig sjuksköterska eller en ­duktig lärare ska kunna göra karriär och höja sin lön ska också en företagare kunna expandera och göra vinst. I båda fallen är förutsättningen just att ett bra jobb görs.

Vänstern har alltid ansett att välfärdsmarknaden tillhör dem

Inlagt av orwin tors, 2016-09-08 - 21:41

Övervinster är bara ett ord som de riktiga politiska byråkraterna, utan någon som helst företags kompetens eller erfarenhet, kan hitta på. Man har uppenbarligen inte en aning om hur företag måste bygga upp säkerheter för år med mindre lönsamhet. Hur kan det vara så? Jo, för i politiken har man aldrig behövt konsolidera sig eftersom, om kostnaderna stigit eller om vinsterna uteblivit har man bara behövt höja skatten.

50-miljardersfrågan för välfärden

Inlagt av orwin mån, 2014-06-30 - 13:01

I Almedalen har Alliansens partisekreterare presenterat rapporten: Jobben avgör välfärden. Alliansens jobbökning har möjliggjort tiotals ytterligare miljarder till vård, skola och omsorg. Vårt mål om 350 000 nya jobb ger lika mycket till. Vänster-oppositionens förslag kostar däremot 70-140 000 jobb och välfärden förlorar tiotals miljarder. Jobben blir välfärdens ”50-miljardersfråga”.

Alliansens partisekreterare på besök.

Inlagt av orwin tors, 2014-03-13 - 13:31

Representanter från allianspartierna i Nyköping träffade idag sina partisekreterare i ett möte på Nyköpings Restaurangskola. För att citera Kent Persson, ”För att få ännu bättre fart i vårt val-och kampanjarbetet har vi nu gått in i en ny fas. I en valrörelse är tempot högt och ska vi få genomslag för våra frågor och vår politik behöver vi nu få upp farten ytterligare.”

Jobbskatteavdraget drygar ut kassan

Inlagt av orwin fre, 2014-01-17 - 23:39

Januari brukar vara en månad då många runtom i vårt land får dra åt livremmen, inte bara för effekterna av den goda julmaten utan för att långledigt i kombination med utgifter för julklappar och nyårsfirande ibland kan gå hårt åt hushållskassan. Som ett brev på posten, eller försenad julklapp, kommer då det femte jobbskatteavdraget i och med januarilönen.